Un conservant és una substància química natural o sintetitzada que frena o destrueix els microorganismes presents en un aliment. Hi ha molts tipus de conservants que es poden aplicar:


- La sal: conservant que augmenta la salinitat de l'aigua de l'aliment per impedir que els microorganismes en disposin. Se sol combinar amb productes físics. S'aplica al bacallà, anxoes...
- Sucre: actua de manera similar a la sal, limita l'accès als microorganismes i es sol combinar amb aigua. S'aplica a fruites confitades, melmelades...
- Fumatge: tractament que conserva l'aliment gràcies a la introducció de substàncies antibmicrobianes presents al fum amb l'efecte tèrmic i d'assecatge. S'aplica al peix, carn...
- Fermentació: procés complex realitzat en condicions anaeròbiques per microorganismes no tòxics, que modifiquen la composició d'aliments i milloren les seves propietats. N'hi ha de diversos tipus:
-Fermentació làctica: que produeix àcid làctic. Com el mató i el iogurt.
Si es combina amb sal s'allarga la conservació.
-Fermentació alcohòlica: que produeix alcohol. Per obtenir begudes derivades del raïm,
No hay comentarios:
Publicar un comentario