L'agricultura es el conjunt de tecniques de conreu que es fan servir per obtenir els recursos vegetals nicessaris per a l'alimentacio humana, l'alimentacio animal i la industria.
Clasificacio d'aliments:
Els cultius herbacis son plantes de poc anys de vida productiva i no tenen una tija llenyosa o tronc. Poden ser:
·Intensiu: Es caracteritza per l’elevat valor econòmic de cada planta, que permet utilitzar moltes tècniques de conreu. Pertanyien a aquest grup les hortalisses, les lleguminoses, i les plantes ornamentals i de flor tallada.
·Extensiu: Requereixen menys tasques de conreu que es poden limitar a la se3mbra i a la recol·lecció. Com la densitat de plantes es molt elevada, es tracten d’una unitat sense diferenciar-les individualment. Exemple d’aquests tipus de conreu són:
-Els cereals d’hivern, com ara el blat l’ordi i la civada.
-Els cereals d’estiu, com ara el blat de moro, la melca o l’arròs.
-Els farratges com ara d’alfals o les pradenques.
-Les oleaginoses com ara el gira-sol o la soja.
-Les plantes industrials com ara el coto o el lli.
·els cultius arboris esta formats per arbres o arbustos distribuïts en un marc de plantació que permet una atenció apurada a cada individu.
-L’olivera i la vinya.
-Els arbres de fruita dolça com ara la pomera o el presseguer.
-Els arbres de fruita seca com ara l’ametller i l’avellaner.
No hay comentarios:
Publicar un comentario