domingo, 3 de abril de 2011

Els tractaments químics:

Un conservant és una substància química natural o sintetitzada que frena o destrueix els microorganismes presents en un aliment. Hi ha molts tipus de conservants que es poden aplicar:

  • La sal: conservant que augmenta la salinitat de l'aigua de l'aliment per impedir que els microorganismes en disposin. Se sol combinar amb productes físics. S'aplica al bacallà, anxoes...

  • Sucre: actua de manera similar a la sal, limita l'accès als microorganismes i es sol combinar amb aigua. S'aplica a fruites confitades, melmelades...                             

  • Fumatge: tractament que conserva l'aliment gràcies a la introducció de substàncies antibmicrobianes presents al fum amb l'efecte tèrmic i d'assecatge. S'aplica al peix, carn...

  • Fermentació: procés complex realitzat en condicions anaeròbiques per microorganismes no tòxics, que modifiquen la composició d'aliments i milloren les seves propietats. N'hi ha de diversos tipus:
        -Fermentació làctica: que produeix àcid làctic. Com el mató i el iogurt.                         
         Si es combina amb sal s'allarga la conservació.
     -Fermentació alcohòlica: que produeix alcohol. Per obtenir begudes derivades del raïm,
    
 -Fermentació acètica: que produeix àcid acètic a partir de l'alcohol del vi o el     vinagre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario